Eddig 24-en haltak meg a tavaszi tornádókban az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az elmúlt három nap tomboló viharai huszonnégy ember életét követelték az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában szükségállapotot hirdettek. Dél-Karolinában hat emberre omlott rá egy templom, de senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Újabb négy halálos áldozatot követeltek a tavaszi tornádók az amerikai Észak-Karolina államban, ahol a kormányzó szerint tovább nőhet a halottak száma. Beverly Purdue kormányzó szükségállapotot is hirdetett. A kormányzó azt is elmondta, hogy összesen 62 tornádót számoltak össze eddig a térségben.

A szélvihar szombaton is lerombolt számos épületet, felborított gépkocsikat. A heves vihar három napja tombol az Egyesült Államokban, végigsöpört a déli államokon, de Washingtonban, Viriginiában és Marylanden is pusztított. A legnagyobb károkat Alabamában és Arkansasban okozta az ítéletidő.

A katasztrófamentők átkutatják a tornádó útjába eső, megrongálódott házakat, hogy segítsenek az esetleg bajba jutottakon. Történtek csodával határos esetek is: Dél-Karolinában ráomlott egy templom hat emberre, de senki sem sérült meg.