Fegyveres gyilkolt egy holland bevásárlóközpontban

Vágólapra másolva!
Legalább öten meghaltak, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett szombaton egy holland bevásárlóközpontban Amsterdam közelében - írta a BBC. Egy szemtanú szerint egy gépfegyveres legalább öt emberrel végzett, a hatóságok szerint tizenegy sérültje is van a lövöldözésnek.
Vágólapra másolva!

Legalább öt halottja van egy ámokfutó lövöldözésének a hollandiai Alphen aan den Rijnben - írta a BBC.

Az Amszterdamtól 21 kilométerre lévő település bevásárlóközpontjában szombaton egy ismeretlen férfi kezdett lövöldözni, egy szemtanú szerint gépfegyver volt nála, és legalább öt, legfeljebb tíz emberrel végzett.

A város polgármestere elmondta, hogy a férfi automata fegyverrel nyitott tüzet a vásárlókra, majd magával is végzett. A helyi hatóságok közlése szerint egyelőre nem lehet pontos megmondani, hogy hány halottja és sérültje van a támadásnak. A bevásárlóközpontot kiürítették, az épületet kordonnal vették körül.

A polgármester szerint a sérültek közül négyen kritikus állapotban vannak, öten pedig súlyosan megsérültek. "Alig tudom elhinni, hogy egy ilyen mészárlás megtörténhet a városunkban egy ilyen gyönyörű napon" - mondta.

Forrás: AFP/ANP/Valerie Kuypers