Megtalálták az összes, Japánban lévő magyart

Vágólapra másolva!
A Külügyminisztérium a földrengés és cunami idején Japánban tartózkodó összes magyar állampolgárral felvette a kapcsolatot, mindenki jól van. Két egyetemistát és egy öttagú családot kerestek.
Vágólapra másolva!

A katasztrófa idején Japánban tartózkodó összes magyarral sikerült felvenni a kapcsolatot, mindannyian jól vannak - közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője. Vasárnap még hét magyart kerestek, egy öttagú családot és további két embert. Utóbbiakkal, két egyetemistával még hétfőn sikerült felvenni a kapcsolatot, azóta pedig az öttagú családdal is érintkezésbe tudott lépni a magyar követség.

Bohár Ernő nagykövet korábban azt mondta, hogy egyetlen sebesült magyar állampolgárról sem kaptak információt, és a követségnek a természeti csapás sújtotta területen élő valamennyi magyarral sikerült kapcsolatba lépnie vagy közvetett információt szerezni róla. A Fukusima atomerőműben kialakult helyzet és a szökőár következményei miatt a Külügyminisztérium hétfőn azt javasolta a rendkívüli eseménnyel leginkább érintett körzetekben (Ivate, Mijagi, Fukusima prefektúra) tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy ha maradásuk nem feltétlenül szükséges a felsorolt területeken, akkor fontolják meg e körzetek elhagyását. A Japán földrengés következményeiről szóló, folyamatosan frissülő cikkünket innen érheti el.