Meghalt egy orosz vodkaivóverseny győztese

Vágólapra másolva!
A győztes halálával végződött egy dél-oroszországi vodkaivóverseny, de több versenyző is kórházba került. A verseny szervezőjét emberöléssel vádolja a helyi ügyészség.
Vágólapra másolva!

Emberöléssel vádolják egy vodkaivóverseny szervezőjét, miután a győztes alkoholmérgezésben meghalt a dél-oroszországi Volgodonszkban. A szervezőket mulasztásból elkövetett emberöléssel, valamint azzal vádolják, hogy megszegték azt az orosz törvényt, mely tiltja az alkoholfogyasztást reklámozó rendezvények szervezését.

A havonta megrendezett verseny szervezője tíz liter vodkát ajánlott fel annak, aki a legtöbb vodkát tudja meginni a legrövidebb idő alatt. A verseny résztvevői félliteres poharakkal merték az italt csordultig teli vödrökből, mellé rozskenyeret, kolbászt és mustárt ehettek. Öt versenyző az intenzív osztályon kötött ki, az életét vesztő győztes másfél liter vodkát ivott meg rövid idő alatt, majd taxival hazavitték, de húsz perc múlva meghalt.

Az egy főre jutó évi tizenöt liter tiszta szesznek megfelelő alkoholfogyasztással az oroszok a világ legtöbb alkoholt fogyasztó nemzetei közé tartoznak. 2002-ben több mint negyvenezer orosz halt meg alkoholmérgezésben. Becslések szerint hét oroszból egy alkoholista - írja a BBC.