Két csecsemőt próbáltak meg átcsempészni az ukrán-magyar határon

Vágólapra másolva!
Két elkábított csecsemőt próbált meg átcsempészni Ukrajnából Magyarországra két francia férfi, az ukrán határőrök elfogták őket. A két csecsemőt egy helyi kórház intenzív osztályon kezelik.
Vágólapra másolva!

Dobozokba csomagolva próbált Magyarországra csempészni Ukrajnából két újszülöttet hétfőn egy lakóbusz ágya alatt két francia állampolgár - adta hírül a nyugat-ukrajnai ZIK hírügynökség. A külföldi rendszámú lakóbusszal egy 38 és egy 66 éves francia állampolgár hétfő reggel jelentkezett kilépésre az Asztély-Beregsurány ukrán-magyar közúti határátkelő ukrán oldalán.

A vámosoknak gyanús lett az utasok ideges viselkedése, ezért elrendelték a jármű tüzetes átvizsgálását. A vámvizsgálat során a busz egyik ágya alá rejtett kartondobozokban két élettelennek tűnő csecsemőt találtak. A kiérkező mentősök megállapították, hogy az újszülöttek életben vannak, de valamilyen szerrel elkábították őket.

A felelősségre vonás során a franciák két születési anyakönyvi kivonatot mutattak fel, bizonyítékul arra, hogy a gyerekek szülei francia állampolgárok. A két férfit Ukrajnában embercsempészés alapos gyanújával őrizetbe vették. Az újszülötteket a helyi gyermekkórház intenzív osztályán tartják megfigyelés alatt.