Elégetett egy Koránt az erről korábban lemondó amerikai tiszteletes

Vágólapra másolva!
Ügyész, ügyvéd, esküdtszék és bíró is volt azon a bírósági tárgyalásnak berendezett eseményen, amelyen egy Koránt, a muzulmánok szent könyvét ítélték el az Egyesült Államokban. Az eseményt az a tiszteletes szervezte, aki korábban már akart Koránt égetni, de akkor letett tervéről, most azonban véghez vitte ötletét.
Vágólapra másolva!

Bírósági tárgyalásnak berendezett eseményen ítélte el a Koránt az Egyesült Államokban az a lelkipásztor, aki korábban el akart égetni egy muzulmán szent könyvet, de akkor letett tervéről.

"Bírósági tárgyalást tartottunk" - mondta az USA Today amerikai lapnak Terry Jones tiszteletes, aki a "tárgyaláson" a bíró szerepében volt. Elmondása szerint minél méltányosabban kívántak eljárni. A telefonos interjúban azt mondta: "képzelhetik, mennyire nehéz volt".

A Gainesville nevű településen körülbelül 30 ember vett részt az eseményen a Jones szerint. A tiszteletes azt mondta, hogy ha az esküdtszék másként határozott volna, bocsánatot kért volna Koránra tett megjegyzéseiért. A Korán-égetést egyszeri alkalomnak nevezte.

A "tárgyaláson" a vádat egy muszlim hitről kikeresztelkedett ügyész végezte, míg a védelmet egy dallasi imám vállalta. Az esküdtszék tizenkét egyháztagból állt. Jones ismertetése szerint az ítélet egy óra kerozinban áztatás, majd az elégetés volt. Az ítéletet úgy választotta ki, hogy a Facebookon lehetett szavazni a különböző "kivégzési módok" közül, amelyek közt kivégző osztag is volt.