Megtalálták a hegyen rekedt magyarokat Erdélyben

Vágólapra másolva!
Saját lábán jött le a Bucsecs-hegységből a három budapesti turista, akit szombat délután óta keresett a román hegyimentő-szolgálat. Egyikük azt nyilatkozta, hogy nem voltak életveszélyben és a korábbi hírekkel ellentétben nem okoztak lavinát.
Vágólapra másolva!

Megtalálták vasárnap a Brassó környéki Bucsecs-hegységben rekedt három magyarországi turistát - közölte a hegyi mentők helyi diszpécserszolgálata. A három turistát - két férfit és egy nőt - szombat este óta keresték a hegyi mentők és a csendőrök, de csak vasárnap kora délutánra sikerült megtalálni őket. Most mindhárman jól vannak, jelenleg a Zanoaga-tisztásnál található menedékhelyen látják el őket.

Egyikük, Halász Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy valóban kérték a mentőszolgálat segítségét, azonban nem voltak életveszélyben és lavina sem sodorta el őket. "Lavinaveszély volt ugyan, ám hamisak azok az információk, melyek szerint lavina sodort el minket" - mondta a férfi a korábban elterjedt hírekre reagálva, melyek szerint lavinát okoztak, amely elsodorta őket és csomagjaik is eltűntek. Minden felszerelésük megvolt, így gondtalanul vészelték át az éjszakát, vasárnap pedig folytatták az ereszkedést. Időközben a mentőszolgálat két csoportja is kereste őket, ám kora délutánra mindhárman leértek a veszélyes szakaszról és egy menedékháznál találkoztak a mentőszolgálattal.

"A tervezett négy napos utunk végül hat napra tolódott ki, ám egészségesem vagyunk. A minket elsodró lavina mindössze félreértés volt" - foglalta össze kalandos útjukat Halász Gábor.