Munkahiányra panaszkodnak Berlusconi barátnői

Vágólapra másolva!
Megrendeléseik elmaradására panaszkodik több olyan nő is, akiknek a neve előkerült Silvio Berlusconi olasz kormányfő szexbotrányában. Nem hívják őket például fotózásokra, divatbemutatókra, megrendelőik visszamondják a hoszteszmunkákat - írja a brit Telegraph.
Vágólapra másolva!

Megbízásaik drasztikus csökkenésére panaszkodik több olyan olaszországi modell és konzumlány, akik érintettek Silvio Berlusconi olasz kormányfő szexbotrányában. Berlusconi ellen azét indított nyomozást a milánói ügyészség, mert úgy vélik, a politikus kiskorú prostituáltakkal hált együtt a rezidenciáin rendezett bulikon. Míg a prostitúció nem büntetendő Olaszországban, ha kiskorúnak fizet valaki szexért, az börtönbüntetéssel járó bűncselekménynek számít. Berlusconi ugyan azt állítja, hogy a nála tartott rednezvények decens összejövetelek voltak, ám az ügyészek által lehallgatott telefonbeszélgetésekből teljesen más kép rajzolódik ki a partikról (az ügyről bővebben korábbi cikkünkben és tematikus címkeoldalunkon tájékozódhat).

Az érintett lányok, akiknek a neve előkerült a nyomozás során lehallgatott beszélgetésekben, mint Berlusconi állítólagos szexpartijainak résztvevői, a brit Telegraph szerint arról számoltak be, hogy a botrány kitörése óta alig jutnak munkához. Megrendelő által visszamondott hoszteszmunkákra, elmaradó fotós és divatbemutatós megkeresésekre panaszkodnak. Van, aki az utóbbi másfél hónapban alig mozdult ki a lakásából.

Eközben a hatóságok meghallgatták Nicole Minettit, Berlusconi modellből politikussá tett egyik bizalmasát, aki az ügyészek szerint a lányokat hajtotta fel a kormányfő partijaira. A meghallgatést keddre tervezték, de végül meglepetésszerűen előre hozták vasárnapra, hogy Minetti elkerülhesse a hatalmas médiaérdeklődést. A botrány miatt pedig több helyen, többezres tüntetéseket tartottak a hétvégén, amelyek résztvevői Berlusconit bírálták, többek között "Olaszország nem bordély" feliratú plakátokkal.