Szaadi Kadhafi: További véráldozatokra van szükség a reformokhoz

Vágólapra másolva!
Moammer Kadhafi egyik fia, Szaadi a Financial Times-nak szerdán azt mondta, hogy további véráldozatokra lesz szükség ahhoz, hogy helyreálljon az ellenőrzés és életbe léphessenek a reformok. Szaadi testvére, Szejf al-Iszlám Kadhafi pedig azt mondta, Líbia nyugati része nyugodt, a probléma a keleti országrésszel van.
Vágólapra másolva!

"Apám maradni fog mint mindenki atyja, aki tanácsokat ad" - mondta a Financial Times-nak szerdán este Szaadi Kadhafi a Tripoliból telefonon. Kadhafi fia szerint Líbia 85 százaléka "nagyon nyugodt és nagyon biztonságos".

Szaadi Kadhafi azt is közölte, hogy apja, Moammer Kadhafi jelentős szerepet fog játszani bármilyen jövendő líbiai rendszerben, de további véráldozatra van szükség ahhoz, hogy helyreállítsák a közvetlen ellenőrzést az országban, és bevezessék a reformokat. "Igen, vannak, akik tiltakoznak apám kormányzása ellen. Ez normális dolog. Mindenkinek szüksége van arra, hogy szabadon kifejezhesse a véleményét" - jelentette ki a Kadhafi fiú.

Moammer Kadhafi másik fia, Szejf al-Iszlám szerint is nyugalom van Líbia egyik részében. A BBC tudosítása szerint Szejf al-Iszlám azt állami televízióban azt mondta, hogy az ország ynugati részében nyugalom van. "Nyitva vannak a kikötők, a repterek és az iskolák, a gond a keleti országrésszel van" - tette hozzá Szejf al-Iszlám.

Szaadi és Szejf al-Iszlám

Szaadi Kadhafi, a líbiai hadsereg parancsnokának lányát vette feleségül. Korábban focizott, rövid ideig játszott az olasz első osztályban is - derül ki az [origo] Kadhafi-családról szóló összeállításából. Szaadi a líbiai labdarúgó-szövetség vezetője, előtte a nemzeti válogatott kapitánya volt. Érdekeltségei vannak a filmiparban is, a BBC szerint 100 millió dollárt fektetett be egy filmes alapítványba, amely elsőként újra akarta forgatni A kísérlet című német filmet.

Szaadi testvére, Szejf al-Iszlám 38 éves, angolul kitűnően beszélő fiú a patinás London School of Economicson végzett, állítólag Líbia gazdaságának nyitottá tételén fáradozott. Ő irányítja Kadhafi nemzetközi jótékonysági alapítványát, amely többször is közreműködött muszlim szélsőségesek túszainak tárgyalásos kiszabadításában, elsősorban a Fülöp-szigeteken. A fiú 2006-ban kritikákkal illette apja uralmát, emiatt elhagyta az országot, de később hazatért. Líbia modern arcának számít, de 2008-ban közölte, hogy nem érdekli a hatalom öröklése.