Vulkáni hamu akadályozza Bali légi forgalmát

Vágólapra másolva!
Fennakadásokat okoz Bali légi forgalmában egy indonéziai vulkán, a hamufelhő miatt ugyanis több Balira tartó, illetve onnan induló légi járatot törölni kellett.
Vágólapra másolva!

A Jáva keleti részén fekvő Mount Bromo tavaly év végén tört ki. Csütörtökön már több Balira tartó, illetve onnan induló nemzetközi járatot törölni kellett a vulkánból kilövellt hamufelhő miatt, de a belföldi közlekedés még nem állt le.

Mint az indonéz hatóságok közölték, figyelemmel kísérik a helyzetet. A BBC idézte a szállítási miniszter szóvivőjét, aki elmondta, hogy a légitársaságokat figyelmeztették, hogy a vulkán délkeleti részén már 5500 méter magasra lövell a hamu. Hozzátette, hogy Bali repülőtére még működik, és néhány járat még leszáll, de ha rosszabbra fordul a helyzet, akkor másképp dönthetnek.

A 2329 méter magas Mount Bromo Kelet-Jáva egyik legnépszerűbb turistalátványossága. Tavaly a Merapi vulkán kitörése okozott gondot a légi közlekedésben, Jogjakarta repülőtere nem tudott fogadni, illetve indítani járatokat a hamufelhő miatt.