Több tucat ember meghalt a heves esőzésekben Rio De Janeiróban

Vágólapra másolva!
A viharos esőzések és földcsuszamlások miatt több tucat ember halt meg Rio De Janeiróban és a környékén. A településeken nincs áram és ivóvíz sem. A mentési munkálatokban a haditengerészet is részt vesz.
Vágólapra másolva!

Több tucat ember halt meg Rio de Janeiróban és a környékén pusztító özönvízszerű esőzések és földcsuszamlások miatt.

Teresopolisban, a híradások szerint több mint ötven ember vesztette életét. A város egyik megáradt folyója épületeket árasztott el, miközben a heves esőzés földcsuszamlást okozott. Jorge Mario polgármester a helyi televízióban hatalmas katasztrófaként jellemezte a történteket. A polgári védelem közlése szerint egy nap alatt 144 mm csapadék hullott a városra. Ez több, mint ami átlagosan egész januárban esni szokott.

A polgári védelem szóvivője szerint a szomszédos Nova Friburgoban legkevesebb nyolc ember, köztük több tűzoltó vesztette életét a földcsuszamlásokban. Petropolis nevű településen pedig egy idős házaspár halt meg.

Az érintett városokban nincs áram és ivóvíz, illetve nem működnek a telefonok sem.

Sergio Cabral, Rio de Janeiro szövetségi állam kormányzója a haditengerészettől kért helikoptereket a mentési művelethez.

25 éve lakom itt, de ehhez hasonlót még nem tapasztaltam. A város egy magasabb pontján élek, de mikor lenézek csak egy sártengert látok. Az emberek úgy próbálnak életben maradni, hogy a fákra, vagy éppenséggel magasabban fekvő területekre menekülnek - nyilatkozta a Folha nevű internetes oldalnak egy helyi lakos.