Szabadon engedték Iránban a kémkedéssel gyanúsított nőt

Vágólapra másolva!
Tisztázódott annak a nőnek az ügye, akit a napokban kémkedés gyanújával letartóztattak Iránban. A 34 éves nő egyes értesülések szerint amerikai, mások szerint azonban csak az amerikai hírszerzésnek dolgozott.
Vágólapra másolva!

Szabadon engedték Iránban azt a napokban elfogott nőt, akit kémkedéssel gyanúsítottak - jelentette vasárnap az IRIB iráni állami televízió. Egy magas rangú iráni biztonsági illetékes azt mondta, a nő ügye tisztázódott, így szabadon távozhatott.

A 34 éves nőről Iránban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg. Egyes értesülések szerint amerikai állampolgárságú volt, más információk szerint nem, de az amerikai hírszerzésnek dolgozott. A nőt azért tartóztatták le, mert kémkedésre alkalmas eszközt rejtett el a fogában, mielőtt vízum nélkül próbált volna meg belépni Iránba. A letartóztatásról szóló rövid jelentés azt nem említi, hogy pontosan milyen szerkezetet találtak a szájában, és azt sem, hogyan fedezték azt fel.

2009 júliusában három amerikai állampolgárt tartóztattak le Iránban kémkedés vádjával, amikor túrázás közben beléptek Irán területére. Kettő közülük még mindig egy iráni börtönben van, egyiküket, egy évvel az eset után szabadon engedték.