A bunga-bunga-szoba titkai törhetik meg Berlusconit

Karima El Mahroug, "Ruby", Silvio Berlusconi nőügyei,
Vágólapra másolva!
Minden korábbi nőügyénél nagyobb bajt hozhat Silvio Berlusconi olasz kormányfő fejére egy marokkói tinivel folytatott állítólagos viszonya. Kiskorúval folytatott tiltott kéjelgés miatt eljárás folyik ellene, amelyet az egyik leghírhedtebb olasz ügyész, Vörös Ilda felügyel. A nyomozás nemcsak azt tárta fel zavarba ejtő részletességgel, hogy milyen orgiák zajlanak Berlusconi rezidenciáin, hanem a korábban a szívtipró szerepében tetszelgő kormányfő új arca is felsejlik: az öregedő playboyé, akire csakis a pénze miatt buknak a nők.
Vágólapra másolva!

"Berlusconihoz képest Caligula prűd volt" - mondta Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökről egy olasz ellenzéki politikus a brit Telegraph szerint, miután december 13-án a milánói ügyészség által kiadott 389 oldalas, tényállásokat, tanúk vallomását és lehallgatott telefonbeszélgetések átiratát is tartalmazó idézésből minden eddiginél részletesebb képet kaphatott mindenki arról, hogyan és kikkel is mulat az olasz kormányfő.

Silvio Berlusconi az utóbbi években több botrányos nőügybe is belekeveredett, 2009-ben a felesége is beadta a válópert egy gyanús kalandja miatt, de a mostani ügy, úgy tűnik, minden előzőn túltesz. "Rosszabb, mint amit az újságok írnak" - így jellemezte Berlusconi partijait egy nő egy rendőrség által lehallgatott, az idézésben szereplő telefonbeszélgetésben. "Vagy megteszel mindent, vagy fogsz egy taxit, és mész. Igazi bordély van odabent. Berlusconi minden lány fenekét végigtapogatja" - mondta a rendőrségi lehallgatás szerint a nő.

Berlusconi eddig mindig megúszta a nőügyeit, most azonban két veszély is leselkedik rá. A korábbi leleplező cikkek, képek, vagy megkérdőjelezhető hitelességű beszámolók helyett most bűnügyi eljárás tárta fel, mi is folyik római, milánói, szardíniai és a Lago Maggiore melletti magánrezidenciáin. Ráadásul az ügyészségi irat végén a sokak által csak Vörös Ildaként emlegetett Ilda Boccassini aláírása díszeleg. A hírhedt milánói ügyésztől még a maffiózók is tartanak, tavaly ő kapcsolta le a brutális calabriai bűnszervezet, a 'Ndrangheta vezetőjét, és vizsgálódásaival már korábban is befűtött Berlusconinak.

2004-ben bírók megvesztegetésének vádjával kért nyolc év börtönt Berlusconira, most - három év börtönnel is szankcionálható - kiskorúval folytatott tiltott kéjelgés és prostitúció elősegítése miatt vizsgálódik a miniszterelnök és három munkatársa után. Többek között az a gyanú, hogy Berlusconi ingyen lakhatást biztosított, készpénzt fizetett és értékes ékszereket ajándékozott különböző lányoknak szexért cserébe.

Végzetes drágakő

Az ügy központjában egy marokkói származású, a milánói éjszakai klubokban ismert hastáncos, Karima El Mahroug, művésznevén Ruby Rubacuori (szívtipró rubin) áll. A gyanú szerint ő az, aki még nem volt 17 éves, amikor pénzért Berlusconi ágyába bújt, és többek között ezért is indult a vizsgálat Berlusconi ellen. A lány különböző nyilatkozataiban nem tagadta, hogy ismeri az olasz kormányfőt, hogy egyszer meglátogatta, és hogy kapott tőle pénzt (hétezer eurót) és ékszereket, de azt tagadta, hogy intim kapcsolatba került volna vele.

Több jel is utal azonban arra, hogy a kapcsolatuk nem hétköznapi. A rendőrségi vizsgálat az után indult, hogy az olasz miniszterelnök tavaly tavasszal odatelefonált egy milánói rendőrőrsre, hogy engedjék el Rubyt, akit lopásért vettek őrizetbe. Az olasz miniszterelnök még nem reagált a bűnügyi eljárás hírére, korábban azonban bevallotta, hogy felhívta a rendőrséget Ruby érdekében, de szerinte ezzel nem tett semmi rosszat, mindössze segített valakin, akinek szüksége volt rá. Tagadta, hogy hivatali hatalmával visszaélve nyomást gyakorolt volna a milánói rendőrkapitányságra.

"Jobb, ha valaki szenvedélyes egy gyönyörű lány iránt, mint ha meleg" - mondta még a múlt hét elején Berlusconi a nyomozás hírére. Vasárnap már videoüzenetben igyekezett tisztázni magát, egy állítólagos állandó barátnővel takarózott, szerdán pedig alkotmányellenesnek nevezte az ellene folyó nyomozást, és az ellene indított eljárásokat megakadályozó törvények elfogadásával fenyegetőzött.

Forrás: AFP
D'Addario, Mahroug, Minetti

Úgy tűnt, az ügy a hét elejéig nem is lesz sokkal több, mint a korábbiak: a beszámolókon egy darabig csámcsog a sajtó, Berlusconi pedig folytat mindent ott, ahol abbahagyta. Ekkor azonban robbant a bomba. Az olasz lapokhoz ugyanis ekkor eljutottak az ügyben január elején indított nyomozás során lehallgatott telefonbeszélgetések átiratai. Ezek egy idézésben szerepeltek, amelyben Berlusconit hívta be meghallgatásra az ügyészség. A kiszivárgott átiratok minden korábbi tagadást és ködösítést megkérdőjeleztek. A hastáncos lány ezek szerint arról beszél, hogy már 16 éves kora óta látogatja Berlusconit, pénzért lefekszik vele, de "ezt mindig tagadtam, hogy megvédjem".

"Megpróbálom megvédeni, hátha ki tudok hozni az egészből valamit" - mondta egy másik beszélgetésben. "Az én ügyem az, amitől igazán megijednek. Nagyobbat szól majd, mint D'Addarióé vagy Letiziáé. Beszéltem Silvióval, és mondtam neki, hogy ki akarok hozni ebből valamit: ötmilliót, amiért besározták a nevemet" - ezt egy barátja anyjának mondta. Barátjának pedig ezt: "(Berlusconi) felhívott, és azt mondta, 'Ruby, bármit megadok, amit csak akarasz... fizetek neked. Beborítalak arannyal, de a legfontosabb, hogy titokban tartsuk. Senkinek egy szót se'".

Ápolónők és rendőrnők

A tizenéves táncos ügyét szinte elhomályosítják a partikról a telefonbeszélgetésekből kiderült egyéb részletek. Ápolónő- és rendőregyenruhába bújt lányok vetkőznek a kormányfő úgynevezett "bunga-bunga" szobájában - egyfajta diszkó szófákkal, táncrúddal, bárral, fürdőszobákkal. A lányok Berlusconit simogatják, csókolgatják, egymáshoz dörgölőznek, leszbikus csókokat váltanak. "Tegyél fel egy sztetoszkópot, nővérruhát, és fehér harisnyát. Tudod, mennyire szereti a beteget játszani" - instruálják egyiküket.

Forrás: AFP
Noemi Letizia régi ügy

"Orgiák folytak ott, de amennyire tudom, nem drogokkal. De mind félmeztelenül italoztak. Berlusconi énekelni kezdett, és vicceket mesélt. Három férfi és 28 lány. Végül a lányokon már nem volt melltartó, csak azok a szoros bugyik" - mondta Carlo Ferrigno korábbi csalások elleni különmegbízott egy ismerősének egy lehallgatott telefonon.

A partik egyik főszereplője és fő szervezője Nicole Minetti, korábbi fogtechnikus - ő kezelte a kormányfőt, amikor tavaly szájba verték egy szoborral -, jelenleg milánói tanácsnok Berlusconi pártjának színeiben. Állítólag Minetti volt az, aki tavaly elhozta a rendőrségről a marokkói lányt, és a vad partikra felhajtotta a többieket. "Minetti is ott volt, csókolózott Berlusconival... a lányok gyűrűket és nyakláncokat kaptak" - hallható az egyik beszélgetésben.

Az öreg pénzkiadó

A telefonbeszélgetések átirataiból az is kiderül, hogyan vélekednek Berlusconiról azok a nők, akikről azt mondta korábban: csak annyi a bűnük, hogy "kedveltek és barátkoztak velem". "Azt hiszem, felszedett egy kis felesleget, csúnyábban nézett ki" - jellemezte egyikük egy beszélgetés átirata szerint. A dolog pikantériája, hogy a lány az egyik, Berlusconi tulajdonában lévő tévéadón sugárzott olasz valóságshow-ban feltört ikerpár egyike, Imma De Vivo. "Tavaly fittebbnek tűnt. Most öregnek néz ki. És rosszul áll neki. Csak csengessen (pénzt). Reméljük, nagyvonalúbb lesz. Semmiért nem fogok szexelni" - mondta ikertestvérének a 2010-es beszélgetésben.

Forrás: AFP

A marokkói szépség is tett becsmérlő megjegyzéseket a telefonba. Azt mondta, nem érdekli, ki is Berlusconi, amíg "elhalmoz pénzzel". Egy másik nő állítólag azt javasolta, ha Berlusconi csökkenti a partik gyakoriságát, "jobb lesz, ha elhozunk pár cuccot a házból". Egy másik beszélgetésben pedig a Berlusconi partijaira járó lányok hozzátartozói biztatják gyerekeiket, hogy csábítsák el a kormányfőt, hogy pénzt szerezhessenek tőle. "Előbb egy, aztán egy másik lány is eléd került (Berlusconinál)... ébresztő!" - dorgálja az egyik lányt az apja. Egy másikat a bátyja győzködi: "meg tudna oldani egy csomó problémát, anya, a tied vagy az én gondjaimat is".

"Egy öreg bolondnak látszik, kiszolgáltatva a lányok és rokonaik kénye-kedvének, akik egyfajta pénzkiadó automataként tekintenek rá" - idézte a Telegraph Berlusconi ügyeiről Klaus David olasz újságírót, aki szerint az olasz kormányfő "nevetségessé vált".