Részeg baglyot vittek be az út széléről a német rendőrök

Vágólapra másolva!
Félig csukott szemmel támolygó, ittas bagolyhoz riasztották kedden a rendőrséget Délnyugat-Németországban. A kiérkező rendőrjárőrök megállapították, hogy a bagoly két kidobott snapszos üvegből italozott be, ezért szakértőhöz vitték. A madarat csak akkor engedik el, ha kijózanodott.
Vágólapra másolva!

Ittas állapotban vittek be a német rendőrök egy út szélén álldogáló baglyot, amelyhez egy járókelő riszatotta őket kedden - írja a Spiegel német hetilap internetes kiadása. A baglyot egy asszony vette észre kutyasétáltatás közben a délnyugat-németországi Pforzheim városában, és mivel a madár meglehetősen furcsán üldögélt az autóút mellett, kihívta hozzá a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a bagoly nem sérült meg, viszont teljesen le volt bénulva, az egyik szemhéja pedig félig csukva volt, egy részeg ember látványát keltve. "Nem támolygott, és nem is szondáztattuk meg, de közvetlenül mellette két kidobott snapszos üveget találtunk" - mondta a Spiegelnek Frank Otruba, a városi rendőrség szóvivője. A rendőrök számára ebből egyértelművé vált, hogy a bagoly túl sokat ivott, és teljesen részeg.

A madarat a járőrök egy helyi madárszakértőhöz vitték, aki már korábban is kezelt ittas madarakat. A szakértő a bagollyal rengeteg vizet itatott. A rendőrség szerint amint "kijózanodott", a baglyot szabadon fogják engedni.