Orra bukott saját repülőgépének küszöbén Hillary Clinton

Vágólapra másolva!
Jemeni látogatása végén átbucskázott repülőgépének küszöbén Hillary Clinton, az USA külügyminisztere. Clinton az esésben nem sérült meg, kollégái pár másodperc alatt felsegítették a gép padlójáról.
Vágólapra másolva!

Orra bukott saját repülőgépének küszöbén az amerikai külügyminiszter, amikor jemeni hivatalos látogatása végén beszállt a gépbe. A BBC és a CNN által is közölt felvételen jól látszik, hogy a politikus a gépre vezető lépcső tetején még visszafordul, integet egyet, majd a következő lépésnél átbucskázik valamin, és elterül a gép belsejében.

A BBC felvételét kommentáló műsorvezetői szerint "ez az a pillanat, amitől a politikusok rettegnek", Clinton azonban szerencsére nem ütötte meg magát nagyon. Néhány másodperc múlva egyik munkatársa felsegítette, a brit közszolgálati televízió kommentátorai szerint pedig "csak a büszkesége sérült meg, ő maga nem".

Clinton azért tartózkodott Jemenben, mert a napokban körbelátogatta az USA legfontosabb közel-keleti szövetségeseit. Az arab államokkal a terrorizmus elleni harc erősítéséről tárgyalt, de a brit Independent szerint az út fontosabb célja az volt, hogy bocsánatot kérjen a WikiLeaks által kiszivárogtatott kényelmetlen diplomáciai iratokért. Az amerikai dokumentumokból többek között kiderült, hogy több arab ország Irán megtámadására biztatta az USA-t, Jemenben pedig amerikai gépek hajtottak végre bombázásokat a helyi kormány nevében. (A WikiLeaks-dokumentumokról szóló cikkeinket itt találja).


Clinton esése a gép ajtajában