Nem gázolták el a Moszkvában megfagyva talált magyar diáklányt

Vágólapra másolva!
Nem gázolás okozta annak a magyar diáklánynak a halálát, akit megfagyva találtak Moszkvában még csütörtök délelőtt. A moszkvai magyar nagykövetség sajtóattaséja szerint az orosz hatóságok a lány holttestén semmilyen külsérelmi nyomot nem találtak a boncolás során, ezért kizárták a bűncselekmény gyanúját. A lány valószínűleg elesett, és azután hűlt ki.
Vágólapra másolva!

A korábban megjelent hírekkel ellentétben nem gázolás okozta annak a magyar diáklánynak a halálát, akinek a holttestét csütörtökön délelőtt találták meg Moszkvában - mondta az [origo]-nak a moszkvai magyar nagykövetség sajtóattaséja, Óvári László. "Fel sem merült a gázolás gyanúja, mert a boncolás során semmilyen külsérelmi nyomot nem találtak. Ráadásul a lány házak között, egy járdán ment, ott találták meg a holttestét, legalább száz méterre a legközelebbi úttól, így nem is lehetett közlekedési baleset" - mondta a sajtóattasé.

Óvári szerint az orosz hatóságoknak értesíteniük kellett volna a képviseletet, ha felmerül bűncselekmény gyanúja, de nem is indult nyomozás, mert kizárták az idegenkezűséget. A sajtóattasé szerint baleset történhetett, a lány valószínűleg elesett, majd kihűlt.

A 26 éves lány családja pénteken megérkezett Moszkvába, kérésükre a nagykövetség további információkat nem ad ki az esetről. A diáklány holttestének hazaszállításáról a család gondoskodik.