Négy túszejtő is meghalt a nigeri szabadítási kísérletben

Vágólapra másolva!
Négy túszejtő is meghalt a francia erők sikertelen múlt hétvégi szabadítási kísérletében, amelynek során életét vesztette az a két francia férfi, akiket fegyveresek raboltak el a nigeri fővárosban, Niameyben.
Vágólapra másolva!

A két francia túszon felül négy túszejtő is meghalt a múlt hétvégi szabadítási kísérletben Niger fővárosában, Niameyben. Két túszejtőt azóta is kórházban ápolnak - közölték kedden francia képviselők Párizsban, miután az illetékes parlamenti bizottság tagjaiként tájékoztatást kaptak a kormánytól.

Nigeri források azt közölték, hogy legalább két, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat észak-afrikai szárnyához (Aqmi) tartozó személyt kihallgattak Niameyben. A gyanúsítottakat a múlt szombaton a mali határnál vették őrizetbe, miután a nigeri hatóságok és a helyi francia erők katonái azonnal üldözőbe vették az emberrablókat, és többször is harcba keveredtek velük. A terroristák elfogásának körülményeiről azonban nem közöltek részleteket Niameyben.

A emberrablókkal folytatott összecsapásokban három nigeri csendőr is életét vesztette, valamint négy nigeri katona súlyosan megsérült - tették hozzá a nigeri források. A párizsi kormány arról számolt be, hogy két francia katona sebesült meg a harcokban.

A két, 25 éves francia állampolgárságú férfit péntek este raboltak el fegyveresek a nigeri főváros egyik étterméből. "A térségben lévő francia erők által indított és összehangolt művelet eredményeképpen a terroristáknak útját állták a mali határnál, és közülük többet elfogtak" - mondta másnap Alain Juppé francia védelmi miniszter, hozzátéve azonban, hogy az összecsapás után a két túszt halva találták.