Lerombolják az amstetteni rém házát

Vágólapra másolva!
Az észak-ausztriai Amstetten vezetői úgy döntöttek, hogy lerombolják a házat, ahol 24 éven át fogva tartotta és rendszeresen megerőszakolta a lányát Josef Fritzl.
Vágólapra másolva!

Nem szeretné Amstetten városa, ha valaki megvásárolná az amstetteni rém házát, és üzletet csinálna belőle, ezért a ház lebontása mellett döntöttek. A bontás idejét egyelőre nem közölték, a város polgármestere szerint azért, mert nem szeretnék, ha a média jelen lenne - írja a BBC hírportál.

A 74 éves Fritzlt 2009 márciusában ítélték életfogytiglani börtönre a lányától született hét gyerek egyikének gondatlanságból történt halála, valamint a lánya megerőszakolása, vérfertőző kapcsolat fenntartása, és a lánya fogva tartása miatt.

A 40-es éveiben járó nő és az apjától született gyerekei pszichiátriai terápiákon vettek részt hónapokon keresztül. A hatóságok azonban nem közlik, hogy jelenleg hol tartózkodnak és milyen lelkiállapotban vannak.

A házban korábban több bérlő is lakott, de amikor kiderült, hogy mit követett el Fritzl, mindenki elköltözött. Josef Fritzlről és az általa elkövetett bűncselekményekről minden cikket megtalál itt.