Orbán szerint Közép-Európán múlik Európa gazdasági jövője

Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök szerint Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője. Orbán Viktor erről egy kairói üzleti fórumon beszélt. A kormányfő azt mondta, hogy Magyarországon befektetőket nemcsak jó gazdasági lehetőségek várják, hanem egy barátságos nemzet is.
Vágólapra másolva!

Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője - mondta Orbán Viktor kormányfő Kairóban egy magyar-egyiptomi üzleti fórumon. A miniszterelnök a konferencián megerősítette, hogy az idén a költségvetési hiány nem lesz több három százaléknál, és Magyarország egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság.

A kormányfő kiemelte, a cél, hogy a fiatalok, az új generációk lehetőséget kapjanak arra, hogy dolgozhassanak, és családot alapíthassanak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nemcsak jó gazdasági lehetőségek, hanem egy barátságos nemzet is várja a Magyarországon befektetni szándékozókat. A magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lehetséges területei között említette például a vasútépítést, a vízgazdálkodást, valamint a környezet- és az egészségipart.

Orbán Viktor előzőleg tárgyalt Amr Muszával, az Arab Liga főtitkárával is, a találkozó után elsősorban az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki.