Ketten haltak meg egy lengyel tömegbalesetben

Vágólapra másolva!
Két ember halt meg, és legalább öten súlyosan megsérültek Lengyelországban egy balesetben, amelyben 40 jármű csúszott egymásnak.
Vágólapra másolva!

Negyven jármű csúszott egymásba kedden Lengyelországban egy autópályán Gliwice közelében. A sűrű köd és a csúszós úttest miatt bekövetkezett tömegbalesetben ketten életüket vesztették, öt embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Az Európai Unión belül Lengyelországban az egyik legmagasabb a közúti balesetek miatti halálozási ráta, ami elsősorban a nem megfelelő infrastruktúra, az ittas vezetés, illetve az időjárási körülmények számlájára írható. A lengyel utakon évente mintegy 5 ezer ember veszti életét.

Az utóbbi napokban a folyamatos havazás következtében a vasúti közlekedésben is rendszeresek voltak a fennakadások: a járattörlések vagy a vonatok késése miatt országszerte zsúfoltak a pályaudvarok. Az utazási nehézségek miatt kemény kritikákkal illették Cezary Grabarczyk infrastrukturális minisztert.

Bár az időjárás az utóbbi hetekhez képest egy kicsit már enyhült, a fagy és a havazás november vége óta legalább 128 ember halálát okozta. Kedden egy 21 éves fiút találtak holtan a Lengyel-Tátrában.