Kénsavat önthettek egy éjszakai klub víztartályába Szlovákiában

Vágólapra másolva!
A szaga alapján vélhetően kénsavat öntöttek egy szlovákiai szórakozóhely vizébe, senki nem sérült meg - írja az Új Szó pozsonyi napilap. A klubnak fél éve új tulajdonosa van, kisebb rongálások korábban is előfordultak.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettesek szennyező anyagot juttattak be egy szlovákiai éjszakai szórakozóhely földbe ásott víztartályába - írja a pozsonyi Új Szó című napilap internetes kiadása. Hogy pontosan milyen vegyi anyag került a Horhi község közelében lévő klub vizébe, egyelőre vizsgálják, a szaga alapján kénsavra gyanakodnak. Az épületek mögött található 20 ezer literes tartályban mintegy 15 ezer liternyi víz volt, és a fedőlapot eltávolítva engedték a tartályba a szennyezést.

Bozena Bruchterová, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy rongálás miatt indult eljárás, és a vegyi elemzés után derül ki, veszélyben voltak-e a klubban tartózkodók, és mi történt volna, ha fogyasztanak a vízből.

Egy, a klubban dolgozó nő elmondása szerint a vizet csak mosdásra és zuhanyozásra használják. Amikor szerda este megengedték a csapot, záptojásszagú és furcsa, opálos színű volt a víz - tette hozzá. A szag alapján úgy gondolják, kénsavat önthettek a tartályba.

Kisebb rongálások már történtek korábban is, az éjszakai szórakozóhely reklámtábláját is összetörték egyszer, de ilyen súlyos támadásra eddig nem volt példa. A klubnak fél éve új tulajdonosa van. A szórakozóhely az eset után nem zárt be, a szennyezett víz kiengedése után kiöblítették a tartályt.