Havazás miatt mintegy hetven légi járatot töröltek az USA-ban

Vágólapra másolva!
Hóviharriasztást adtak ki nyolc amerikai államban, miután a meteorológusok szerint újabb, a karácsonyihoz hasonló havazás várható a hétvégén. A hó már el is érte a keleti államokat, a New York-i LaGuardia repülőtéren, pénteken 49, a philadelphiai nemzetközi repülőtéren pedig 20 járatot töröltek.
Vágólapra másolva!

Ismét havazás okoz fennakadásokat az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő államokban. A hóvihar most gyorsan haladt át a keleti part felett, ezért nem okozott olyan nagy fennakadást, mint két héttel ezelőtt. New York La Guardia repülőterén ennek ellenére pénteken 49, Philadelphiában húsz járatot töröltek, a hét legjelentősebb amerikai légi társaság pedig közölte az utasokkal, hogy ingyenesen átfoglalhatnak más gépekre.

Forrás: REUTERS

A meteorológusok a hétvégére 5 és 10 centiméter közötti hó mennyiséget jósolnak, ezért hóviharriasztást adtak ki New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania és Massachusetts állam egészére, valamint Kentucky, Tennessee és Észak-Karolina egyes részeire.

A karácsonyi hóvihar idején jelentős kritikát kapott a New York-i polgármester, amiatt, hogy a hó eltakarítása nem volt elég gyors és több napra megbénült a város. Michael Bloomberg most a fennakadások elkerülésére GPS-eket szereltetett a hóekékre, így a központ folyamatosan nyomon követheti az 1700 takarítógép mozgását. A polgármester elmondta, hogy megfigyelő csapatokat állítanak ügyeletbe a városházán, hogy videón figyeljék a hó eltakarítók munkáját.