Fürdősót használnak kábítószerként az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság arra figyelmeztet, hogy egyre többen használják kábítószerként a fürdősókat az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Egyre több hívást kapnak Amerikában a segélyhívó központok a fürdősókban lévő stimuláns anyagok, a mefedron és a metilén-dioxipirovaleron beszippantása, elszívása vagy beinjekciózása okozta rosszullétek miatt. Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság arra figyelmeztet, hogy egyre nagoybb veszélyt jelent a fürdősók kábítószerként való használata.

A szintetikus stimulánsok hallucinációt, paranoiát, szapora szívverést és öngyilkossági gondolatokat idéznek elő. A hatóanyagok legálisan kerülnek forgalomba egyes termékekben, de a használatuk nem mindig rendeltetésszerű.

Mississippi államban már elkészült egy törvényjavaslat, amely betiltaná a fürdősók használatát. Hasonló intézkedésen gondolkoznak Kentucky államban is. Lousiania államból már kitiltották a fürdősókat az után, hogy 2010 utolsó három hónapjában 125 segélyhívást kaptak az ilyen típusú, kábítószerként használt stimulánsok túladagolása miatt. Az államban azóta csökkent a segélyhívások száma.

Több embernél olyan hallucinációkat idéztek elő a hatóanyagok, hogy megölték magukat.