Elutasítja a néppárti EP-frakció a magyar médiatörvény elleni vádakat

Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárt EP-frakciója elutasítja azokat a vádakat, amelyek a magyar kormányt érték a médiatörvény miatt.
Vágólapra másolva!

A néppárti EP-képviselők erősen elkötelezettek a szabadságjogok, a sajtószabadság védelme mellett, többek között ezért is utasítja el az Európai Néppárt EP-frakciója a médiatörvény kapcsán a Magyarországot ért vádakat.

Joseph Daul, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú frakció francia vezetője úgy nyilatkozott, a képviselőcsoport bízik abban, hogy Magyarország megváltoztatja a médiatörvény egyes elemeit, ha erre kérik. Az Európai Bizottság jelenleg is vizsgálja, hogy a törvény összhangban van-e az uniós joggal.

A néppárti frakció szerdai ülése után kifejezte a magyar kormány iránti szolidaritását és támogatását a médiatörvény ügyében, és felszólították a többi képviselőcsoportot, hogy hagyjanak fel a manipulatív kommentárokkal. A politikus szerint a bírálatok az Európai Uniónak okozzák a legtöbb kárt, és éppen akkor, amikor a legnagyobb kihívásokkal néz szembe az Unió.

Joseph Daul szerdán kijelentette, ellenzi, hogy a határon túli magyarok választójogot kapjanak, majd ezt később pontosította. Erről bővebben itt olvashat.