Égő házukból mentette ki a húgait egy tini Walesben

Vágólapra másolva!
Lángokban álló házukból mentette ki a testvéreit egy tizenhárom éves lány Walesben hétfő éjjel. Az anya és két másik felnőtt súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Két kisebb testvérét mentette ki kigyulladt házuk ablakán egy tizenhárom éves lány a walesi Penrhyn Bay-en. A tinilány nem sokkal éjfél után arra ébredt, hogy a házukban megszólalt a füstjelző. A laptopjával kitört egy földszinti ablakot, majd a keletkezett lyukon kisegítette 8 éves és 18 hónapos testvéreit - írja a BBC.

Az észak-walesi tűzoltóság a lány lélekjelenlétét dicsérte az eset után, a BBC-nek azt mondták, hogy a családnak ez volt az egyetlen esélye, hogy kijussanak a házból. Közlésük szerint az ikerházban az összes gyerek a földszinti hálószobában aludt a tűz keletkezésekor.

A tűzoltóknak három felnőttet - köztük a lány édesanyját - kellett kimenteniük, akik az emeleti szobákban tartózkodtak. Tájékoztatásuk szerint az anya állapota súlyos, de stabil, a két másik felnőtt, egy férfi és egy nő azonban kritikus állapotban van. A három gyereket kórházba szállították, de sérüléseik nem súlyosak.

A házban 2010 szeptemberében végeztek tűzvédelmi ellenőrzést a szakemberek, ekkor szerelték be az életmentőnek bizonyuló füstjelző készülékeket is. A tűz keletkezésének okát - mely a feltételezések szerint a földszintről indul ki - egyelőre vizsgálják.