Diana rezidenciájára költözne Vilmos herceg és menyasszonya

Vágólapra másolva!
A Kensington Palace nevű londoni palotába költözne az esküvő után Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton. Korábban ez volt a szülei rezidenciája, Diana hercegnő pedig az után is itt lakott, hogy elvált Károly hercegtől. A költözés még nem sürgős, mivel a herceg Walesben szolgál pilótaként.
Vágólapra másolva!

Diana walesi hercegnő egykori londoni rezidenciájára, a Kensington Palace-be költözne esküvője után Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton - írja udvari forrásokra hivatkozva a brit Telegraph című lap. A fiatal párnak eredetileg azt javasolták, hogy a St. James's Palace-be költözzenek, de az az épület a Telegraph forrása szerint "sötét, piszkos és lehangoló", ezért Vilmos nem akar ott élni.

A lap udvari forrásai szerint Vilmos "itt nőtt fel, és nagyon kedves emlékeket őriz" itt töltött gyermekkorából. Károly és Diana 1982-ben - esküvőjük után egy évvel, Vilmos születésének évében - költözött a palotába. Diana az után is a rezidencián maradt, hogy 1992-ben különvált, majd 1996-ban hivatalosan elvált Károly hercegtől. Diana hercegnő 1997-ben Párizsban halt meg autóbalesetben.

A trónöröklési sorban második, 28 éves Vilmos herceg jelenleg apja, Károly herceg londoni rezidenciáján, a Clarence House-ban lakik, ha a fővárosban tartózkodik. Az esküvő után azonban már nem akar egy fedél alatt maradni az apjával és mostohaanyjával, Kamilla cornwalli hercegnővel.

A Kensington Gardens nevű parkra néző palotát jelenleg felújítják, II. Erzsébet királynő uralkodásának gyémántjubileumára (2012-re) 12 millió fontért renoválják az épületet. A költözés Vilmosnak és menyasszonyának azonban még nem sürgős. Legalább két évig még Walesben fognak lakni egy kis falusi házban, mivel a herceg a királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál egy walesi támaszponton.