Az USA a Twitteren keresztül keres fogást Assange-on

Vágólapra másolva!
Egy amerikai bíróság kérte a Twitter közösségi oldalt, hogy adja meg azoknak a személyeknek az adatait, akik a WikiLeaksszel kapcsolatba kerültek.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai bíróság kérte a Twitter közösségi oldalt, hogy adja meg azoknak a személyeknek az adatait, akik a WikiLeaksszel kapcsolatba kerültek. A BBC beszámolója szerint a virginiai bíróság december 14-én bocsátotta ki azt a végzést, amelyben például a felhasználók nevét, címét, telefonszámát kéri el a Twittertől. A nevek között szerepel Julian Assange WikiLeaks-alapítóé és egy izlandi parlamenti képviselőé is.

Az amerikai igazságügyi miniszter keresi Assange jogi felelőségre vonásának lehetőségét a 250 ezer titkos diplomáciai sürgöny kiszivárogtatása miatt. Azt is vizsgálják, hogy felelősségre vonhatják-e Assanget felbújtásért, vagy azért, mert összejátszott Bradley Manninggel a katonai és külügyi táviratok letöltésében. A hatóságok Bradley Manning amerikai katonát gyanúsítják azzal, hogy a kiszivárogtatott táviratokat áteata a WikiLeaks alapítójának.

Joe Biden amerikai alelnök korábban high-tech terroristának nevezte Julian Assange-t, a svéd hatóságok pedig szexuális erőszakkal gyanúsítják. A témában korábban írt cikkeinket itt olvashatja.