17 halottja van egy öngyilkos merényletnek egy afgán közfürdőben

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő hajtott végre robbantást pénteken a dél-afganisztáni Szpin-Baldak város egyik közfürdőjében. 17-en meghaltak, 21-en megsérültek, a célpont, a határőrrendőrség parancsnokhelyettese túlélte a támadást.
Vágólapra másolva!

17 halálos áldozata és 21 sérültje van egy dél-afganisztáni közfürdőben történt öngyilkos merényletnek. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó a testére erősítve vitte be a robbanószerkezetet a pakisztáni határ mentén fekvő város közfürdőjébe. A sebesültek közül ketten a határrendőrség tagjai.

Kari Juszaf Ahmadi tálib szóvivő azt mondta, hogy a támadás célpontja a határőrrendőrség parancsnokának helyettese volt. Tisztviselők szerint a két halott rendőr egyike sem a parancsnokhelyettes.

Afganisztánban gyakoriak az öngyilkos merényletek, eddig azonban ritkán fordult elő, hogy sokak által látogatott nyilvános hely ellen intéztek volna ilyen terrortámadást. A lázadók célpontjai között általában kormányzati intézmények, valamint az afgán hadsereg és a nemzetközi erők katonái szerepelnek.

Felkelők pénteken különböző támadásokban megölték a NATO vezette nemzetközi erők (ISAF) három katonáját. Az egyik külföldi katonával egy házilagosan készített pokolgép végzett az ország déli részén, a két másik NATO-katona egy támadásban halt meg. Idén eddig kilenc külföldi katona vesztette életét Afganisztánban.