Minikutyát állít szolgálatba a japán rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy törpe csivavából faragtak rendőrkutyát Nyugat-Japánban, hogy a rendőrség kutató- és mentőalakulatainak dolgozzon - írja a BBC. Momo, az öleb alig 3 kilós, és a rendőrök reményei szerint olyan helyekre is bejut majd, ahová más rendőrkutyák nem férnek be.
Vágólapra másolva!

Egy alig 3 kilós törpe kutyát állított szolgálatba a rendőrség Japán nyugati részén - írja a BBC: a hatóságok először próbálkoztak csivava kiképzésével, amely a bejelentés szerint sikeresnek bizonyult. A Momo (őszibarck) névre hallgató kutya a különleges kutató és mentőalakulat tagja lesz, amely természeti katasztrófák és földrengések után túlélőket keres majd.

A kutyára azért esett a választás, mert olyan szűk járatokon is át tud kúszni, ahol a kutatásra általában használt németjuhászok nem képesek bejutni. "Meglehetősen furcsa számunkra is, hogy egy csivavát alkalmazunk rendőrségi kutyának, de szeretnénk, ha az apró méretéből előnyt kovácsolna, és keményen dolgozna" - nyilatkozta róla Nara város rendőrségi szóvivője.

A rendőrkutyának idomított japán csivava jelenleg 8 éves, és mivel letette a vizsgáit, januárban szolgálatba állhat. A mexikói eredetű csivavák a világ egyik legkisebb kutyafajtájának számítanak.