Robbantásban sérültek meg 32-en Isztambul központjában

Vágólapra másolva!
Feltehetően öngyilkos merénylő robbantott Isztambul központjában. A detonációban legalább 32 ember megsérült.
Vágólapra másolva!

Legalább 32-en megsérültek, amikor robbanás történt Isztambul központjában vasárnap reggel. A rendőrség lezárta a Taksim tér környékét, ahol a függetlenségi emlékmű közelében törtánt a detonáció. Feltehetően öngyilkos merénylő követte el a robbantást, nem messze az isztambuli rohamrendőrség egyik állomáshelyétől - jelentette a BBC. A sérültek közül 15 rendőr, 17 civil. A rendőrség szerint a merénylő megpróbált felszállni egy rendőrökkel teli autóbuszra, ám a pokolgép túl hamar működésbe lépett.

Televíziós híradásokban emberi testrészek szétszórt maradványai voltak láthatók. Több embert mentők vittek kórházba. A közelben egy másik pokolgépet is találtak, a rendőrség ezt már hatástalanította.

A török nagyvárosban korábban a szélsőséges kurd PKK, valamint szélsőbalos, illetve szélsőséges muszlim csoportok is követtek el robbantásokat. A PKK-val fenálló két hónapos tűzszünetnek vasárnap jár le az érvényessége.

Az MTI érdeklődésére az isztambuli magyar főkonzulátus illetékese azt mondta: nincs tudomásuk arról, hogy lennének külföldi, akár magyar sérültek.