Húsz embert tartóztattak le Grúziában kémkedés gyanújával

Vágólapra másolva!
Kémkedés gyanújával vett őrizetbe 20 embert a grúz rendőrség pénteken. A hatóságok szerint az állítólagos kémek Oroszországnak dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Húsz feltételezett kémet tartóztatott le pénteken a grúz rendőrség, akik a feltételezések szerint Oroszországnak szolgáltattak ki titkos információkat. Az állítólagos kémek valamennyien grúz állampolgárok.

A grúz hatóságok gyanúja szerint az őrizetbe vett emberek kémhálózatot hoztak létre, és titkos információkat szivárogtattak ki Oroszországnak - mondta egy neve elhallgatását kérő grúz biztonsági tisztviselő. A grúz belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt. Sota Utasvili belügyi szóvivő azt mondta, a hivatalos sajtótájékoztatót november 5-én tartják meg az ügyben.

A feltételezett kémek letartóztatása a feszültségek növekedéséhez vezethet Oroszország és Grúzia között, két évvel a Dél-Oszétiáért vívott rövid háború után. A 2008 augusztusában kitört harcokat az robbantotta ki, hogy Grúzia megtámadta a szakadár, nemzetközileg nem elismert Déloszét Köztársaságot, amire az orosz hadsereg kemény ellencsapással válaszolt.