Hatalmas monoklit takargatott Putyin sminkje egy sajtótájékoztatón

Vágólapra másolva!
Sminkkel próbált eltakarni egy, a bal szeme körül  éktelenkedő monoklit Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök - írják brit és orosz lapok. Putyin egy ukrán sajtótájékoztatón jelent meg a foltot részben takaró, vastag sminkkel: szóvivője szerint csak a fáradtságtól tűnt furcsának az arca, az őt látó újságírók azonban inkább judo-balesetre vagy plasztikai műtétre gyanakodnak.
Vágólapra másolva!

Egy komolynak látszó fekete monoklit próbált sminkkel eltakarni arcán Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök egy ukrajnai sajtótájékoztatón - írja a Telegraph című brit napilap. Bár a kormányfő sajtómegjelenései során rendszeresen visel valamilyen sminket, az újságíróknak ezúttal szemet szúrt, hogy sárga alapozó fedi az elnök arcát, és valamit rejteget a bal szeme körül.

"Ukrán, orosz és nyugati újságírók egyetlen dologról beszéltek: hogyan szedett össze az orosz miniszterelnök egy fekete monoklit?" - írta az orosz Kommerszant napilap tudósítója, aki rendszeresen utazik Putyinnal a kormányfő tárgyalásaira. A lap más sajtótermékekhez hasonlóan azon spekulált, hogy talán egy judo-edzésen szerezhette a sérülést, Putyin ugyanis igyekszik az egészséges sportember képét mutatni, és rendszeresen jár edzésekre.

Az elnök a szerdai programja során a sajtótájékoztatót rövidre zárta, és egy tervezett vacsorát is lemondott ukrán partnereivel - írja a Telegraph. Az ukrán Levy Bereg magazin ezután azt találgatta, hogy a kormányfőnek esetleg plasztikai műtétje lehetett, és annak a nyoma látszik a bal szeme körül a smink ellenére is.

Putyin szóvivője minden spekulációt igyekezett eloszlatni, és azt állította, hogy félreértés történt, a fény "kínosan" esett Putyin arcára. A szóvivő szerint a miniszterelnök egyszerűen fáradt volt, mert mostanában sokat dolgozik és utazik. A Kommerszant tudósítója szerint ugyanakkor hiába volt Putyin sminkje gondosan kidolgozva, a monokli mindenkinek feltűnt a sajtótájékoztatón.