Száz embert kell kimenteni az Atlanti-óceánon egy kigyulladt hajóról

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy halfeldolgozó hajó 370 kilométerre a Scilly-szigetektől, távol az angol és francia partoktól az Atlanti-óceánon. A 111 fős legénység kimenekítésére mentőakció indult, amelyben a közelben járó hajók is segédkeznek.
Vágólapra másolva!

Mentőakció indult szerda reggel, hogy kimenekítsék azt a 111 embert, akik a több száz kilométerre az angol és francia partoktól az Atlanti-óceánon kigyulladt Athena nevű, 100 méter hosszú halfeldolgozó hajón voltak. A kora reggel felcsapó lángok miatt a kapitány parancsára a legénység többsége mentőcsónakokba szállt, és elhagyta a hajót, 30-an azonban a fedélzetén maradtak, hogy megpróbálják eloltani a tüzet - jelentette a brit parti őrségre hivatkozva a BBC.

A Scilly-szigetektől délnyugatra történt hajóbaleset mentését nehezíti, hogy a nagy távolság miatt a helikopterek csak korlátozottan tudnak bekapcsolódni a munkálatokba, ezért a hatóságok öt, a közelben járó hajó segítségét is kérték, hogy vegyék fel a kínai, orosz, perui és skandináv legénység tagjait.

A Thor cég tulajdonában álló hajót először 1992-ben bocsátottak vízre, majd egy 2 évvel ezelőtti tűzeset után, 2010-ben Kínában újjáépítették.