Vidámparki balesetben sérültek meg ketten Bécsben

Vágólapra másolva!
Ketten megsérültek egy balesetben, amely a bécsi vidámpark hullámvasútján történt csütörtök este. Az egyik sérült a vidámpark alkalmazottja, a másik pedig egy fiatal szlovák turista.
Vágólapra másolva!

Baleset történt a bécsi Práter vidámparkjának hullámvasútján csütörtök este - számolt be az osztrák média a rendőrség tájékoztatása alapján. A baleset körülményei nem teljesen világosak, de annyit tudni, hogy a vidámpark egyik 21 éves macedón alkalmazottja nyolc métert zuhant és súlyos fejsérülést szenvedett. A hullámvasút egyik utasát, egy szlovák lányt többszörös csonttöréssel és szintén fejsérüléssel szállítottak kórházba, a Kronen Zeitung című osztrák lap szerint mentőhelikopterrel.

A munkás az üzemben lévő hullámvasúton végzett karbantartási feladatot egy daru platóján állva. A rendőrség feltételezése szerint az okozhatta a balesetet, hogy rosszul mérte fel a biztonságos távolságot és túl közel került a száguldó kocsikhoz. A Kronen Zeitung szerint a baleset hat óra előtt nem sokkal történt.

A szlovák sérült egy 18 éves lány, aki egy csoport tagjaként érkezett Bécsbe. A hullámvasúton, ahol a baleset történt, egy felső sínre erősítve közlekednek a kocsik és az utasok hason fekszenek bennük. Egy sorban négy hely van. A balesetet szenvedett fiatal nő melletti kabin utasának már nem történt semmi baja.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy csattanásra figyelt fel, majd odaszaladt a hullámvasúthoz és azt látta, hogy az egyik utas mozdulatlanul fekszik. A nő szomszédja, egy másik fiatal nő eközben segítségért kiabált. "Miért nem jön senki?" - kiabálta a nő a Kronen Zeitung beszámolója szerint. A szemtanú elmondása szerint gyakran előfordult, hogy a szerkezeten dolgoztak, működés közben is. A hatóság közlése szerint lehetséges, hogy arra is kiterjed majd a vizsgálat, hogy szabályosan folytak-e a munkálatok.