Rendőrautóra támadt egy szökevény csimpánz Kansas Cityben

Vágólapra másolva!
Járókelőket rémisztgetett és beverte egy rendőrautó szélvédőjét egy szökevény csimpánz az USA-beli Kansas Cityben. Az állatot már majdnem agyonlőtték, mire lenyugodott.
Vágólapra másolva!

Káoszt okozott Kansas Cityben egy szökevény csimpánz. A Suekko névre hallgató 21éves főemlős egy magánlakásból szökött meg, ahol házi kedvencként tartották. Először a szomszédok autóit ütögette, illetve házaikba próbált bejutni, majd rémisztgette a járókelőket, mutogatott rájuk és kinevette őket, bemászott egy autóba, amit ide oda hintáztatott, majd utánozni kezdett egy állatvédelmi tisztet, ezután felmászott egy fára.

A riasztott rendőrök altatólövedékkel próbálták elkábítani az állatot, de a csimpánz, amint meglátta az altatópuskát rátámadt a rendőrautóra: szemeteskonténert borított elé, felugrott rá, ütötte a tetejét, berúgta a szélvédőjét. A rendőrök már arra készültek, hogy agyonlövik, ha rá akarna támadni valakire, de az állat végül bemászott gazdája autójába. A majom gazdája ellen, akinek Suekko miatt már többször meggyűlt a baja a törvénnyel, eljárás indult, mert magánszemélynek Kansas Cityben tilos csimpánzot tartani - jelentette a Kansas City Star.