A muszlim tévhit miatt nem akar turbánt húzni Obama Indiában

Barack Obama hivatalosan bejelenti Amerika háborús tevékenységének végét Irakban
Vágólapra másolva!
Kihagyja novemberi indiai látogatásán a híres amritsari Aranytemplomot Barack Obama amerikai elnök. Stábja ugyanis attól tart, hogy a csak hagyományos szikh turbánban látogatható szent helyen a róla készülő turbános fotók azt a tévhitet erősítenék, hogy Obama muszlim vallású.
Vágólapra másolva!

Várhatóan felhagy azzal a tervével Barack Obama amerikai elnök, hogy jövő hónapban esedékes indiai látogatásán ellátogasson az amritsari Aranytemplomba, a szikhek legszentebb helyére. Az ok, hogy oda csak hagyományos szikh turbánban léphetne be, de stábjában attól tartanak, hogy a róla esetleg így készült fényképekkel visszaélve könnyen azt a látszatot lehetne kelteni, hogy Obama muszlim - jelentette az Indian Express.

Obamáról makacsul tartja magát az a tévhit, hogy muszlim vallású. Egy nyári felmérés szerint például az amerikaiak ötöde vélte így.

A lap szerint Obama stábjából megkeresték a templomot a látogatás miatt, de csak ott szembesültek vele, hogy turbánt kellene húznia az elnöknek. Felmerült, hogy Obamának elég lenne bármilyen fejfedőt - akár egy baseballsapkát is - viselnie a templomban, de végül az indiai illetékesek közölték, Obama logisztikai okokból kihagyja a templomot. Az új-delhi amerikai nagykövetség nem kommentálta az ügyet, csak annyit közöltek, hogy nem volt szó hivatalosan arról, hogy Obama megnézné a szikhek szent helyét.