Vágólapra másolva!
Elítélte a bíróság azt a belgiumi nőt, akit azzal vádoltak, hogy szándékosan tönkretette szerelmi riválisának ejtőernyőjét, aki később emiatt meghalt. Az ítélet szerint a két nő ugyanazzal a férfivel folytatott viszonyt, és a gyilkos így akarta félretenni az útból ellenfelét.
Vágólapra másolva!

Egész Belgiumot izgalomban tartotta annak a gyilkossági ügynek a tárgyalása, amely szerdán ért véget. A bíróság bűnösnek találta a 26 éves Els Clottemanst, aki ellen az volt a vád, hogy megölt egy nőt, aki riválisa volt egy szerelmi kapcsolatban. Az ítélet szerint Clottemans egyik este szándékosan tönkretette Els Van Doren ejtőernyőjét, így az a másnapi használatkor nem működött.

Clottemans tagadja az ellene felhozott vádakat, és a bíróság is főként közvetett bizonyítékok alapján hozta meg ítéletét - írja a BBC. A büntetést a csütörtöki tárgyaláson fogják közölni, a nő akár életfogytiglani börtönt is kaphat.

A 38 éves Els Van Doren 2006 novemberében halt meg, amikor az ejtőernyő kinyílása nélkül bezuhant egy kertbe. A zuhanását rögzítette a bukósisakján lévő kamera, amely csak a becsapódáskor állt le. A tapasztalt ejtőernyős négyezer méter magasról ugrott ki két férfival együtt, akikkel egy darabig egymás kezét fogták, majd eltávolodtak egymástól, hogy kinyissák az ernyőjüket. Van Dorennek a tartalékernyője sem nyílt ki, így fékeződés nélkül a földbe csapódott.

A Van Dorennel együtt kiugró férfiak egyike Marcel Somers volt, akivel Els Clottemansnak és Els Van Dorennek is viszonya volt. A bíróságon elhangzottak szerint a férfi különböző napokon találkozott velük, egy héttel a végzetes zuhanás előtt azonban mindketten nála voltak. Somers Van Dorennel egy ágyban töltötte az éjszakát, míg Els Clottemans egy matracon vagy kanapén aludt. A hatóságok szerint ekkor volt alkalma elvágni szerelmi riválisa ejtőernyőjének madzagjait, amely szintén ott volt a házban.