Elítélték a zsinagógák felrobbantására készülő amerikaiakat

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta a bíróság azt a négy amerikai férfit, akiket azzal vádoltak, hogy zsinagógákat akartak felrobbantani New Yorkban, és katonai repülőgépekre akartak támadni. A vádlottakat az FBI egyik beépített embere buktatta le.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hozott ítéletet egy manhattani bíróság annak a négy férfinek az ügyében, akiket terrorcselekmények elkövetésével vádoltak a hatóságok. Az esküdtszék bűnösnek találta a New York állambeli Newburghben élő vádlottakat.

Az ítélet szerint a négy férfi zsinagógákat akart felrobbantani New York Bronx nevű negyedében, és azt is tervezték, hogy rakétákat lőnek ki katonai szállító repülőgépekre. Nem találták bűnösnek őket abban a vádpontban, amely szerint amerikai állami tisztviselőket akartak megölni.

A négy férfit a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI egyik beépített embere buktatta le. Az általa készített felvételek szolgáltatták a bizonyítékok nagy részét is a közel nyolc héten át tartó tárgyaláson - derül ki a New York Times beszámolójából. A beépített ember elhitette a vádlottakkal, hogy ő maga is terrorista, és így együttműködtek vele.