Agyonverte szolgálóját az egyik szaúdi herceg

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta egy londoni bíróság a szaúdi királyi család egyik tagját a szolgálója megölésében. A homoszexuális herceg gyakran bántalmazta a férfit, akivel viszonya volt.
Vágólapra másolva!

A 32 éves Bandera Abdulazizt idén február 15-én találták holtan a London egyik elegáns negyedében, Marylebone-ban lévő Landmark Hotelben. A bíróság kedden kimondta, hogy a férfit a saját munkáltatója, a szaúdi királyi család egyik tagja, Szaud Abdulaziz bin Nasszer al Szaud ölte meg - írja a BBC.

A 34 éves al Szaud elismerte, hogy ő okozta szolgálója halálát, de azt tagadta, hogy szándékosan ölte volna meg. A per során kiderült, hogy a herceg szexuális kapcsolatban állt a szolgálójával, és korábban is rendszeresen bántalmazta. A vádhatóság szerint Abdulaziz annyira hozzászokott a verésekhez, hogy február 15-én mindenféle ellenkezés nélkül hagyta, hogy a herceg agyonverje.

A két férfi előző este a Valentin-napot ünnepelte a városban, majd éjszaka a hotelbe visszatérve al Szaud bántalmazni kezdte szolgálóját. Miután a férfi meghalt, a herceg órákon át beszélt telefonon egy szaúd-arábiai kapcsolatával arról, hogyan lehetne eltussolni az ügyet. A hatóságoknak al Szaud először azt állította, hogy Abdulaziz akkor szerezte a sérüléseit, amikor néhány héttel korábban kirabolták London központjában. Később a hotelben elhelyezett kamerák felvételeiről kiderült, hogy a herceg okozta a szolgálója halálát.

A tárgyalás során a herceg védői igyekeztek elhallgatni, hogy a férfi homoszexuális. Ha a férfi valaha is visszatér Szaúd-Arábiába, akkor halálbüntetésre számíthat, de nem a gyilkosság, hanem az ott súlyos bűnnek számító homoszexualitása miatt. A bíróság szerdán dönt arról, milyen büntetést kap a herceg. A férfi az eljárás során azt közölte, hogy apja a szaúdi király unokaöccse, anyja pedig az uralkodó lánya.