Naponta milliókat veszít a brit lottó fődíjának ismeretlen nyertese

Vágólapra másolva!
Nem jelentkezett a győztes a brit lottózás történetének legnagyobb nyereményéért - közölte a lottót szervező cég. Az ismeretlen nyertes több mint 35 milliárd forintot nyert angol fontban, és fél évig veheti fel a nyereményét, de minden nap késéssel milliókat veszít, hiszen a pénz napi kamatai is több millió forintot tennének ki.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem tudni, hogy ki nyerte a brit lottózás történetének legnagyobb nyereményét - közölték hétfőn brit lapok. Az EuroMillions nevű európai nyereményjáték múlt pénteki húzásán a győztes 113 millió fonttal (35,5 milliárd forint) lett gazdagabb, de még mindig nem jelentkezett a nyereményért.

A rejtélyes nyertes pedig egyszeriben a szigetország 589-ik legtehetősebb emberévé vált, és gazdagabb, mint több popsztár, például David Bowie, Rod Stewart és Robbie Williams. A brit lottójátékot szervező cég, a Camelot szerint a nyertes 8500 fontot (2,6 millió forint) veszít naponta azzal, hogy nem veszi fel a pénzt, ennyi lenne ugyanis a hatalmas összeg kamata, ha egy bankban lekötné.

A Camelot szóvivője azt mondta, hogy várnak, hátha jelentkezik a nyertes, aki "talán nem értesült még arról, hogy gazdag ember lett, mert esetleg nyaral, vagy elvesztette a szelvényét." A nyereményért csalók is jelentkeztek már, volt, aki lefényképezte magát a hamisított nyertes szelvénnyel, majd a képet elküldte a lottószervező cégnek.

A törvény értelmében a nyertesnek 180 napon, vagyis nagyjából fél éven belül kell jelentkeznie, és igazolnia, hogy övé a nyertes szelvény. Ha ez nem történik meg, a pénz az államé lesz.

Nagy-Britannia előző eurómilliós rekordere májusban 84,4 millió fontot nyert, és jelentkezett is, de a nevét nem hozták nyilvánosságra. A több európai ország részvételével zajló EuroMillions játék eddigi abszolút csúcstartója egy spanyol fogadó, aki több mint 113 millió fontot nyert tavaly.