Moszkvai polgármesterségre csábította Schwarzeneggert Medvegyev

Vágólapra másolva!
Ha lenne orosz állampolgársága, megkaphatná a moszkvai polgármesteri posztot Arnold Schwarzenegger leköszönő kaliforniai kormányzó. Ezzel viccelődött Dmitrij Medvegyev orosz elnök, amikor fogadta Schwarzeneggert Moszkvában, aztán egy Csajkában kocsikáztatta meg a kormányzót.
Vágólapra másolva!

Megkocsikáztatta Dmitrij Medvegyev orosz elnök Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót. Schwarzenegger egy amerikai cégvezetőkből álló delegáció élén látogatott az orosz fővárosba, ahol találkozott az elnökkel is. A két politikus Medvegyev Moszkva melletti rezidenciáján ült be a szovjet időkben csak pártállami vezetőknek járó hófehér Csajkába.

Medvegyev a találkozón azzal viccelődött, hogy szívesen felfogadná moszkvai polgármesternek a kaliforniai kormányzót (Moszkva eddigi vezetőjét, Jurij Luzskovot a szeptember végén rúgta ki az elnök). "Manapság nincs Moszkvának polgármestere. Tudom, hogy ön hamarosan lemond (Schwarzeneggernek januárban jár le kormányzói mandátuma). Ha lenne orosz állampolgársága, kaphatna itt munkát" - idézte a brit Telegraph Medvegyevet. Schwarzenegger nem árulta el, mit fog csinálni, ha már nem lesz kormányzó.

A két politikus előzőleg nyáron találkozott Kaliforniában, ahol Medvegyev ellátogatott a Szilícium-völgybe. Schwarzenegger most viszonozta a látogatást, egyúttal befektetési lehetőségekről is tárgyalt delegációja élén. Schwarzenegger közölte, furcsa élmény 1988 után, amikor a Vörös Zsaru (Red Heat) forgatásán járt Moszkvában, kormányzóként viszontlátni a várost.