Rabszolgaként bánt magyar áldozataival egy magyar család Kanadában

Vágólapra másolva!
Pénteken emelt vádat a kanadai rendőrség egy tízfős magyar család ellen, akik kanadai újságok szerint rabszolgaként bántak azokkal a pápai férfiakkal, akiket a jobb megélhetés reményével csaltak ki Kanadába. Az országban ez a legnagyobb emberkereskedelmi ügy, mióta törvényt hoztak a bűncselekményről.
Vágólapra másolva!

Rabszolgaként bánt az általuk Kanadába csábított magyar állampolgárokkal egy, az Ontario tartománybeli Hamiltonban élő család, amelynek mind a tíz tagja ellen letartóztatási parancsot adtak ki a város hatóságai - írták szombaton az esetről beszámoló kanadai lapok.

A család tagjaiból kilencet egyéb bűncselekmények mellett emberkereskedelemmel vádolnak. A körözött bűnözők az elmúlt tíz év alatt bizonyíthatóan legkevesebb 16 embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével, azonban ingyen dolgoztatták őket és elkobozták tőlük a hamis indokokkal igényelt szociális juttatásaikat. Az irataiktól is megfosztott áldozatokat pincébe zárták és moslékkal etették.

A Hamilton Spectator szerint az embereket talpuk masszírozására és italok felszolgálására is rákényszerítették fogva tartóik. Az ismertté vált áldozatok valamennyien férfiak voltak. Kanadában ez a legnagyobb szabású emberkereskedelmi ügy, amióta az országban nyolc évvel ezelőtt törvényt hoztak a bűncselekményről. A körözött személyek lehetnek az elsők, akiket kényszermunka alkalmazása miatt valaha is elítéltek az országban.

A kanadai lovasrendőrség idősebb D. Ferenc, ifjabb D. Ferenc, K. Gyöngyi, K. Gizella, D. Lajos, K. Ferenc, D. Gizella, K. Attila, D. Gyula és K. Zsanett ellen adott ki elfogató parancsot. A körözött személyek életkora 24 és 48 év közötti. A bűnözői csoport decemberben került reflektorfénybe, amikor egyik áldozatuk a segélyügyi hivatalban elpanaszolta, hogyan bánnak vele. A kihasznált emberek korábban azért sem tudtak a hatóságokhoz fordulni, mert minden lépésüket csak kísérővel tehették meg és mert nem beszéltek angolul.

A rendőrség végül 10 hónapi nyomozás után jutott el odáig, hogy a család mind a tíz tagja ellen pénteken vádat tudott emelni és körözést adott ki. A csoport vezetője, D. Ferenc az óvadék tárgyalásán tagadta az ellene felhozott vádakat és azt állította, hogy a rendőrség és más állami hivatalok roma származása miatt zaklatják. A becsapott áldozatok egy része az elmúlt évek során visszatért Magyarországra. Többen Kanadában maradtak és most nem kormányzati szervezetek segélyeiből élnek.

A családról szóló riportunkat ide kattintva olvashatja.