Csak Brad Pitt fért be az iszap mellé a Magyarországról szóló hírekbe

Vágólapra másolva!
Továbbra is a vörösiszap-katasztrófa uralja a világsajtó Magyarországról szóló híreit. Az ipari katasztrófa képsorai mellett azonban feltűnt Brad Pitt is, aki csütörtökön érkezett ikergyermekeivel Budapestre, hogy csatlakozzon itt forgató párjához, Angelina Jolie-hoz.
Vágólapra másolva!

Az Ajka környéki vörösiszap-katasztrófáról szóltak csütörtökön és pénteken is a világsajtó hírei, szinte minden újság, rádió és tévécsatorna beszámolt az ipari baleset következményeiről (az [origo] katasztrófáról szóló híreit itt olvashatja). Még az al-Dzsazíra arab hírtévé is beszámol például arról, hogy a katasztrófát okozó tározót üzemeltető Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. nem vállalja a felelősséget az ipari balesetért.

Az AP hírügynökség két összeállítást is közöl. Az egyik bemutatja Mal Zrt-t, a másik pedig arra a kérdésre keres választ, hogy fenyeget-e az Egyesült Államok területén a magyarországihoz hasonló katasztrófa. A hírügynökségnek nyilatkozó fémipari szakemberek és tisztségviselők azt mondták: hasonló balesetre nem kell számítani, mivel a Texas és Louisiana államokban működő alumíniumgyárak más technológiát használnak, a mellékterméket nem nedves, hanem száraz állapotban tárolják.

Az összes jelentős bulvárlap - a People Magazine-tól a brit Daily Mailig - beszámolt arról, hogy Brad Pitt amerikai színész csütörtökön Budapestre érkezett (az [origo] hírét itt találja). A lapok fényképet is közölnek a sztárról, amint ikergyermekeivel (Vivienne és Knox) a karjában kilép a repülőtér termináljából, és emlékeztetnek, hogy Pitt élettársa, Angelina Jolie már Magyarországon forgatja első saját rendezésű filmjét, a pár többi gyermeke pedig egy budapesti francia iskolába jár.