Másfél évtizede körözött maffiózót fogtak el Szicíliában

Vágólapra másolva!
Elfogták csütörtökön a palermói maffia egyik emberrablással és gyilkossággal vádolt tagját. Az olasz belügyminiszter szerint a bűnszervezet egyik legveszélyesebb tagját sikerült elfogniuk, akit másfél évtizede köröztek.
Vágólapra másolva!

A palermói maffia egyik legveszélyesebb tagját fogták el csütörtökön a szicíliai fővárosban - jelentette be Roberto Maroni olasz belügyminiszter. A másfél évtizede körözött maffiózó szerepelt Olaszország száz legkeresettebb szökésben lévő bűnözőjének listáján. "Súlyos csapást mértünk ma a maffiára" - mondta az olasz belügyminiszter.

Az emberrablással és gyilkossággal vádolt Francesco di Frescót palermói luxuslakásában tartóztatták le. A hatóságok azért gyanították azt, hogy egy ideje ott tartózkodik, mert a felesége az utóbbi hónapokban gyakorlatilag nem hagyta el a házat.

A korábban már életfogytiglanra ítélt di Fresco a lakásán rajtaütő rendőrök elől megpróbált elbújni rejtekhelyén, az egyik szekrény mögött kialakított titkos üregben. Erre azonban nem volt ideje, így végül ellenállás nélkül megadta magát. A villában már tartottak egyszer házkutatást a rendőrök, akkor azonban csak némi élelmiszert találtak a konyhaasztalon, de a bűnözőt nem.

Di Fresco felesége és lánya ellen is vádat akar emelni az ügyészség körözött személy bújtatása miatt.