Vágólapra másolva!
A rendőrségi nyomozást emeli ki az iszapkatasztrófáról beszámoló külföldi lapok többsége. Az amerikai ABC csatorna úgy írta le a helyzetet, hogy "vörös óceánná" változtatta a környéket az iszapkatasztrófa.
Vágólapra másolva!

Továbbra is a vezető hírek között szerepel a világsajtóban a magyarországi iszapkatasztrófa. Hosszú beszámolót közöl például az ABC amerikai tévécsatorna, amelynek honlapján "Mérgező iszap vörös óceánná változtatott egy magyar várost" címmel jelent meg cikk. Hosszú helyszíni riportban számolt be a történtekről a New York Times is, és a cikk kiemelt helyen szerepelt az újság honlapján.

A legtöbb hír azt emeli ki, hogy rendőrségi nyomozás indult az iszapkatasztrófa ügyében, és többen rámutatnak a felelősségét tagadó MAL Zrt. és a kormány közötti konfliktusra. Idézik Pintér Sándor belügyminisztert, aki azt tanácsolta a tározó tulajdonosainak, hogy ha a vörösiszapot ártalmatlannak tartják, akkor fürödjenek benne.

Az Independent című brit lap az [origo] munkatársának helyszíni jelentését is közli egy hosszabb hírösszefoglaló mellett.

A szintén brit Financial Times idézi a Newcastle-i Fenntarthatósági Kutatóintézet szakértőjét, Paul Youngert, aki azt mondta: "Különösen csalódást keltő az, hogy a vörösiszap-tározó átszakadása négy évvel az után történt egy európai országban, hogy az Európai Unió elfogadta azt az irányelvet, amely épp az ilyen incidensek megakadályozását célozta."

A Russia Today ezeket a felvételeket mutatta be az iszapömlésről:

A felvételnek a "Vörös rettegés: mérgező iszapömlés nyelt el városokat, ölt meg négy embert Magyarországon" címet adták. Az arab Al-Dzsazíra televízió honlapjára ezt a videót tették ki, "Halálos vörös iszap csapott le Magyarországra" címmel:

Az amerikai Sky News pedig ezt a felvételt mutatta be: