Meggyilkolták az ÖMV jemeni vezetőjét

Vágólapra másolva!
Meggyilkolták szerdán az ÖMV jemeni leányvállalatának francia vezetőjét, a gyanúsított vállalat egyik biztonsági őre. Egyelőre nem tudni, hogy személyes vagy más oka volt a gyilkosságnak.
Vágólapra másolva!

Megölték szerdán az ÖMV osztrák energetikai cég jemeni leányvállalatának francia vezetőjét. A helyi hatóságok szerint a gyilkosság gyanúsítottja a jemeni főváros, Szanaa közelében található vállalat egyik biztonsági őre.

"A biztonsági őr többször rálőtt az igazgatóra, miközben az kiabálta, hogy Allah Akbar (isten hatalmas)" - közölték a helyi hatóságok. Egyelőre nem tudni, hogy személyes vagy más oka volt a gyilkosságnak. A biztonsági őrt a rendőrök őrizetbe vették, és körülzárták a cég székházát.

Az AFP megkeresésére az ÖMV európai központjában nem kívánták kommentálni a történteket. Az osztrák energetikai cég jelentős szerepet játszik a jemeni gazdaságban, amióta 2003-ban megszerezték a német Preussag Energie nevű vállalatot, amellyel három kutatási és termelési engedélyhez is hozzájutottak.

Idén júliusban az al-Kaida fegyveresei támadást intéztek az ÖMV egyik olajkitermelő helye közelében. A cég szerint az akció 20-30 kilométerre volt a kitermelés helyétől, de "semmi sem utalt arra, hogy az ÖMV lett volna a támadás célpontja"