Vágólapra másolva!
Legkevesebb hárman meghaltak, mikor pokolgép robbant egy bangkoki lakóépületben. Az elmúlt hetekben több kisebb gránát is robbant Thaiföldön.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant egy lakóépületben Bangkok közelében; három ember meghalt, többen megsérültek - közölte a rendőrség kedd este. A robbanószerkezet egy ötemeletes épület második szintjén lépett működésbe. A ház ablakai betörtek, és a környező épületekben is keletkeztek károk. A rendőrség szóvivője szerint egész biztosan pokolgép robbant.

Eddig három holttestet találtak, de elképzelhető, hogy több halálos áldozata is van a robbanásnak. A kutatást egyelőre felfüggesztették, mert félő, hogy a megrongált épület összeomolhat.

Thaiföldön éppen kedd reggel hosszabbították meg újabb három hónappal az április eleje óta érvényben levő rendkívüli állapotot a fővárosban és három további környező tartományban, köztük Nanthaburiban is, ahol a robbanás történt. Az utóbbi hetekben több kisebb pokolgép és gránát robbant fel Bangkokban, de ezek nem követeltek áldozatokat.

A rendkívüli állapotot azért vezették be Thaiföldön, mert tavasszal az ellenzéket tömörítő vörösingesek hetekig megszállva tartották Bangkok üzleti negyedét. A főváros a tömegtiltakozások idején szinte háborús övezet képét mutatta: a hadsereg éles lőszert vetett be, hogy kiűzze az üzleti negyedből a tüntetőket. A katonák mintegy 90 embert öltek meg, több mint 1400-at pedig megsebesítettek. A tüntetők kemény magja három tucatnyi épületet gyújtott fel, köztük a tőzsdét és az ország legnagyobb luxus bevásárlóközpontját.