Nem keresik tovább a múlt héten eltűnt léghajósokat

Vágólapra másolva!
Befejezték a múlt szerdán eltűnt léghajósok utáni a kutatást az olasz mentőegységek. Az Adriai-tenger felett eltűnt amerikai léghajósok utolsó üzenetükben még azt közölték, minden rendben.
Vágólapra másolva!

"Rendben mennek a dolgok" - ez volt az utolsó üzenete annak a két amerikai léghajósnak, akiknek szeptember 29-én veszett nyoma az Adriai-tenger felett. A léghajósok - Carol Rymer Davis és Richard Abruzzo - gáztöltésű ballonjukkal a Gordon Bennett Kupa nemzetközi távrepülési verseny indulói voltak, és viharos időben tűntek el nem messze az olasz partoktól.

Az utolsó üzenetet múlt szerdán reggel fél hétkor küldte Abruzzo, stábja egyik tagjának mobiltelefonjára. Ebben arról számolt be, hogy Albánia felé tartanak. A léghajó később feltehetően viharba keveredett. A verseny igazgatója szerint a jármű az utolsó pillanatokban 80 kilométer per órás sebességgel süllyedhetett, ami "nagyon rossz hír".

Az eltűntek utáni kutatást hétfő délután függesztette fel az olasz parti őrség, de közölték, szokásos járőrözéseiken továbbra is nagy figyelmet szentelnek az eltűnt léghajónak - jelentette a BBC.