Vatikán elmarasztalta Berlusconit egy zsidó vicc miatt

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz kormányfő zsidókról szóló viccet mondott el a háza előtt összegyűlt fiataloknak, amelyen a Vatikán és olaszországi zsidók is felháborodtak. 
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a háza előtt összegyűlt fiataloknak egy olyan viccet mondott, amely arról szólt, hogy egy zsidó család busás havibérért egy zsidót bujtatott, de nem közölték vele, hogy a háborúnak már vége. Az esetről készült videofelvételt a La Repubblica című római lap feltette honlapjára.

A Vatikán pénzügyeit kezelő Velasio De Paolis követelte, hogy Berlusconi kérjen bocsánatot az olaszoktól, és mindenekelőtt a hívektől. A főpap szerint egy közéleti személyiségnek tisztában kell lennie szavainak súlyával, és egy miniszterelnök nem akárki, tudnia kell, hogy egyetlen megnyilvánulása sem marad észrevétlen.

Az Osservatore romano vatikáni napilap szombati számában ugyancsak kikelt Berlusconi tréfája miatt. Rémisztőnek ítélte meg Berlusconi megnyilvánulását, amellyel a kormányfő egyértelműen a vallásos emberek érzületét és a holokauszt 6 millió áldozatának az emlékét sértette meg.