Lelőtték a túszejtőt a Discovery Channel székházában

Vágólapra másolva!
Lelőtték a rendőrök a fegyveres túszszedő, aki szerdán három foglyot ejtett a Discovery Channel központjában, Washington egyik elővárosában, Silver Springben. A rendőrök akkor léptek akcióba, amikor az épület videohálózatának képén azt látták, hogy a férfi ráfogja pisztolyát az egyik túszra. A túszszedő életét vesztette.
Vágólapra másolva!

A fegyveres férfi helyi idő szerint szerda délután hatolt be a Discovery Channel washingtoni székházába, és miután több lövést leadott az épület halljában, túszul ejtett három embert. A rendőrök tárgyalni próbáltak a túszszejtővel, majd amikor az épület zártláncú biztonsági videohálózatának képén azt látták, hogy a férfi ráfogja pisztolyát az egyik túszra,
lelőtték. A tússzedő életét vesztette, de a túszok sértetlenül menekültek meg. Az épületből a rendőrség szerint robbanás hallatszott.

A washingtoni tévészékház környékéről korábban evakuálták az ott tartózkodókat, majd a rendőrség emberei kordonnal zárták le a székházat. Dan Friz, a helyi rendőrség illetékese szerint a szakértők kapcsolatba léptek és egyezkedni próbáltak a túszejtővel, aki egy hátizsákot viselt, amiben a feltevések szerint robbanószerkezet is lehetett.

A helyi rendőrség eleinte egy túszról tudott, később azt közölték, hogy a fegyveres férfinak három túsza van. Rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN azt közölte, hogy a fegyveres férfit James Lee-nek hívják. A CNN szerint a 43 éves Lee a Savetheplanetprotest.com nevű honlapon korábban egy dühős kiáltványt tett közzé, melyben az embereket "mocskos, destruktív lényeknek" nevezte, és azt követelte a Discovery Channel tévécsatornától, hogy "ne ösztönözze az embereket további parazíta csecsemők nemzésére".

A CNN internetes kiadása azt írta, az említett holnapon - amely közép-európai idő szerint szerda este már elérhetetlen volt - Lee utalt egy 2008 februári tüntetésre is, amelyet állítólag ő szervezett a tévécsatorna székháza elé. A CNN úgy tudja, a honlapon említett két évvel ezelőtti tüntetésen a rendőrség letartoztatta James Lee-t, aki a tévészékház előtt akkor pénzt szórt a levegőbe, és egy "Discovery Channel, ments meg a bolygót!" feliratú táblát tartott a kezében. A férfi 2008-ban azért tiltakozott a tévé székháza előtt, mert szerinte a csatorna célja a profitszerzés és nem a Föld megmentése. Később a bírósági tárgyalásán azt mondta, azután kezdett el a bolygó megmentéséért tüntetni, hogy elvesztette az állását.


A Discovery Channel alkalmazottjai szerint az tévéállomás a közelmúltban több fenyegető hívást kapott egy Whale Wars (Bálnaháború) című műsora miatt, amely bemutatja ahogy környezetvédők bálnavadász hajókat támadnak meg.